Sósvizes fertőtlenítő berendezések

A sósvizes fertőtlenítő berendezések, a medence vízében feloldott konyhasó bontásával állítják elő a fertőtlenítéshez szükséges klórt.

A medence vízében annyi tiszta konyhasót kell feloldani, hogy 4 g/l töménységet érjünk el. A készülék celláin elektrolízis történik, ezáltal klórgáz képződik, amely elvégzi a víz fertőtlenítését. A fertőtlenítés után, vegyi folyamatok során a nátrium-klorid visszaalakul.


A hatékony fertőtlenítés érdekében a következőket kell betartani:
• A medencevíz pH értékét 7,2 – 7,4 érték között kell tartani
• A megfelelő sótartalom biztosítása (4g/l)
• A medence méretének, és terhelésének megfelelő szűrőforgató gépészet
• A szükséges szűrés-forgatás ciklusidők betartása